Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nalejte trochu do vázy s vodou. Ruže vydržia až 2 týždne

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oddy2553). Nádherné rezané kvety môžu byť senzačnou dekoráciou v domácnosti. Rastliny umiestnené vo váze však po určitom čase zvädnú a možno ich len vyhodiť. Čo sa dá urobiť, aby kvety vydržali dlhšie? Ukazuje sa, že na to existuje šikovný spôsob. Nádherné rezané kvety môžu byť senzačnou dekoráciou v domácnosti. […]
Menej ako 1 min. min.

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oddy2553).

Nádherné rezané kvety môžu byť senzačnou dekoráciou v domácnosti. Rastliny umiestnené vo váze však po určitom čase zvädnú a možno ich len vyhodiť. Čo sa dá urobiť, aby kvety vydržali dlhšie? Ukazuje sa, že na to existuje šikovný spôsob.

Nádherné rezané kvety môžu byť senzačnou dekoráciou v domácnosti. Rastliny umiestnené vo váze však po určitom čase zvädnú a možno ich len vyhodiť.
Foto: shutterstock/Oddy2553

Rezané kvety. Čo sa dá urobiť, aby ste sa z nich tešili dlhšie?

Ruže, tulipány alebo krásne naaranžované kytice vo vázach sú dokonalou ozdobou každej domácnosti. Bohužiaľ, v mnohých prípadoch sa životnosť kvetov končí po niekoľkých dňoch a zvädnuté rastliny možno len vyhodiť. Našťastie existuje spôsob, ako sa z nich tešiť dlhšie. O čo presne ide?

Na predĺženie životnosti okrasných rastlín vo vázach mnohí ľudia používajú… bielidlo. Stačí naliať doslova pár kvapiek do vázy s vodou a kvety vydržia dlhšie. Aký je na to dôvod? Bielidlo odstráni baktérie prítomné vo vode, ktoré sú zodpovedné za vädnutie rastliny. Pri tejto metóde môžu ruže vydržať až dva týždne.

Okrem toho je dobré každý deň mierne zastrihávať stonky týchto rastlín. Stačí ich skrátiť približne o 1-2 cm. Najlepšie je to robiť ostrými nožnicami, aby ste stonku nezničili.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Kvety vo váze vydržia dlhšie. Pozrite si ďalšie účinné spôsoby

Ako ešte môžete dosiahnuť, aby kvety vo váze vydržali dlhšie? Ukazuje sa, že je veľmi dôležité pravidelne meniť vodu. Okrem toho je dobré každý deň mierne zastrihávať stonky týchto rastlín. Stačí ich skrátiť približne o 1-2 cm. Najlepšie je to robiť ostrými nožnicami, aby ste stonku nezničili.

Zaujímavé je, že aspirín sa dá použiť aj na odstránenie baktérií spôsobujúcich hnilobu kvetov. Tento liek by mal znížiť riziko rýchleho vädnutia rastlín. Stačí rozdrviť polovicu aspirínovej tablety a naliať ju do vázy. Rezané kvety môžete ošetriť aj malým množstvom cukru (asi pol čajovej lyžičky). Táto prísada udrží rastliny dlhšie čerstvé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sadiť ruže? Jednu vec zakopte pri kríkoch. Budú najkrajšie v celom okolí

Vaše záhradné ruže vám budú závidieť všetci susedia. Stačí použiť tento kondicionér

The post Nalejte trochu do vázy s vodou. Ruže vydržia až 2 týždne appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK