Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nárast počtu Bitcoin ETF: Znak rastúcej dôvery?

Svet kryptomien bol svedkom významnej udalosti, keďže Bitcoinové ETF (Exchange-Traded Funds) zaznamenali už tretí deň po sebe pozoruhodný prílev 216 miliónov USD. Tento nárast svedčí o rastúcej dôvere investorov v stabilitu a potenciál Bitcoinu ako triedy aktív. Na čele prílevu je IBIT spoločnosti Blackrock, ktorý si len počas obchodných seáns zabezpečil 121,03 milióna USD. Vzostup […]
Menej ako 1 min. min.

Svet kryptomien bol svedkom významnej udalosti, keďže Bitcoinové ETF (Exchange-Traded Funds) zaznamenali už tretí deň po sebe pozoruhodný prílev 216 miliónov USD. Tento nárast svedčí o rastúcej dôvere investorov v stabilitu a potenciál Bitcoinu ako triedy aktív. Na čele prílevu je IBIT spoločnosti Blackrock, ktorý si len počas obchodných seáns zabezpečil 121,03 milióna USD.

Vzostup IBIT a FBTC

IBIT od spoločnosti Blackrock a FBTC od spoločnosti Fidelity boli kľúčové pri zvyšovaní ziskov Bitcoin ETF. S nedávnymi prílevmi sa kumulatívny celkový čistý prílev pre americké spotové ETF na bitcoin vyšplhal na pôsobivých 15,27 miliardy USD. IBIT teraz drží podstatných 312 565,00 BTC v hodnote 18,26 miliardy USD, zatiaľ čo držba FBTC sa zvýšila na 171 857,06 BTC, čím prekročila hranicu 10 miliárd USD.

Vplyv na trh

Tieto prílevy nie sú len číslami; predstavujú zmenu v dynamike trhu a uznanie legitímnosti Bitcoinu zo strany tradičných investičných spoločností. Zisky zaznamenali aj fondy ARKB spoločnosti Ark Invest a HODL spoločnosti Vaneck, čo prispelo k pozitívnej nálade. Trh však nie je bez problémov, o čom svedčia odlevy, ktoré zaznamenali fondy Bitcoin Trust spoločnosti Grayscale a BITB spoločnosti Bitwise.

Širší obraz

Kombinovaný majetok všetkých 11 spotových ETF BTC teraz predstavuje ohromujúcich 50,79 miliardy USD, čo predstavuje 4,45 % celkovej trhovej kapitalizácie Bitcoinu. Toto číslo poukazuje na významnú úlohu, ktorú tieto fondy zohrávajú v ekosystéme kryptomien. Len 9. júla dosiahol objem obchodov približne 1,19 miliardy USD, čo svedčí o silnom a aktívnom trhu.

Záver

Neustály prílev prostriedkov do Bitcoinových ETF je jasným ukazovateľom rastúcej akceptácie tejto kryptomeny medzi investormi. Keďže tradiční a inštitucionálni investori sa ponárajú hlbšie do kryptopriestoru, môžeme očakávať ďalšiu integráciu kryptomien do hlavného prúdu financií. Nedávna výkonnosť Bitcoin ETF môže byť predzvesťou stabilnejšieho a vyspelejšieho trhu v budúcnosti. Budúce dni sú pre svet digitálnych aktív skutočne sľubné.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Nárast počtu Bitcoin ETF: Znak rastúcej dôvery? je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK