Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO Zelenskému sľúbilo, že mu raz členstvo v NATO sľúbi

www.slovanskenoviny.sk/rss „Krajiny NATO sa v stredu v záverečnej deklarácii z ich summitu vo Washingtone dohodli, že Ukrajina je na „nezvratnej ceste“ k členstvu, uviedli viacerí diplomati. Záverečná deklarácia – ktorá ešte musí byť formálne schválená – podporí Ukrajinu na „jej nezvratnej ceste k plnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO“.Informoval spravodajský web english.alarabiya.net. Deklarácia tiež zopakuje už […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

„Krajiny NATO sa v stredu v záverečnej deklarácii z ich summitu vo Washingtone dohodli, že Ukrajina je na „nezvratnej ceste“ k členstvu, uviedli viacerí diplomati. Záverečná deklarácia – ktorá ešte musí byť formálne schválená – podporí Ukrajinu na „jej nezvratnej ceste k plnej euroatlantickej integrácii vrátane členstva v NATO“.Informoval spravodajský web english.alarabiya.net.

Deklarácia tiež zopakuje už známy a rok starý sľub z Vilniusu, že Ukrajina dostane formálne pozvanie na vstup, „keď sa spojenci dohodnú a budú splnené podmienky“.

Zelenskyj chcel viac

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj presadzuje rýchle a plné členstvo v NATO, ktoré považuje útok na jedného člena za útok na všetkých. Lenže, zakladateľská zmluva NATO zakazuje poskytnúť členstvo krajine, ktorá je vo vojnovom stave.

Napriek tomu Spojené štáty a Nemecko žiadali oponentov o okamžité členstvo Ukrajiny, hoci s vedomím, že by to celú alianciu v skutočnosti postavilo do vojny proti nukleárne vyzbrojenému Rusku, ktoré bojuje o časti Ukrajiny.

Frázy, nič len frázy

Fínsky prezident Alexander Stubb, hlava štátu, ktorý rovnako ako Švédsko vstúpil do NATO po ruskej invázii na Ukrajinu, povedal, že je s jazykom deklarácie „veľmi spokojný“.

„Myslím si, že je veľmi dôležité dať Kremľu odtiaľto odkaz, že cesta Ukrajiny a most k členstvu v NATO je teraz nezvratná,“ povedal.

Putin chcel zastaviť rozširovanie NATO, ale namiesto toho sa „Ukrajina stane členom NATO“ a „členmi NATO sa stali aj Fínsko a Švédsko,“ povedal Stubb.zabudol však povedať, kedy sa Ukrajina stane členom NATO, celý proces odkladania pozvánky totiž môže trvať aj desiatky rokov.

hlavnydennik.sk

Príspevok NATO Zelenskému sľúbilo, že mu raz členstvo v NATO sľúbi je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK