Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Nigel Farage bol opäť terčom útoku. Obvinil z neho ľavičiarov

Populistický britský politik Nigel Farage, jeden z iniciátorov odchodu Británie z EÚ, sa v utorok počas kampane pred predčasnými parlamentnými voľbami v Británii stal opäť terčom útoku. Jeho páchateľa polícia po krátkej naháňačke zadržala. Ako informovala agentúra AFP, k incidentu došlo v meste Barnsley na severe Anglicka, keď Farage z otvorenej hornej paluby dvojpodlažného autobusu […]
Menej ako 1 min. min.

Populistický britský politik Nigel Farage, jeden z iniciátorov odchodu Británie z EÚ, sa v utorok počas kampane pred predčasnými parlamentnými voľbami v Británii stal opäť terčom útoku. Jeho páchateľa polícia po krátkej naháňačke zadržala.

Ako informovala agentúra AFP, k incidentu došlo v meste Barnsley na severe Anglicka, keď Farage z otvorenej hornej paluby dvojpodlažného autobusu zdravil ľudí na ulici. Neznámy muž vtedy spoza oplotenia smerom k Farageovi hodil niekoľko rôznych predmetov – údajne aj téglik od kávy vytiahnutý z odpadkového koša.

Kým podľa AFP žiaden z predmetov predpokladaný cieľ nezasiahol, Farage tvrdí, že muž naňho hodil aj za hrsť ešte vlhkého cementu.

Páchateľ z miesta činu ušiel, ale polícii sa ho podarilo dolapiť a zadržať. Je podozrivý z porušovania verejného poriadku.

V statuse zverejnenom po útoku na sieti X Farage napísal, že sa nenechá “šikanovať ani zastrašiť davom násilných ľavičiarov, ktorí nenávidia našu krajinu”.

Brexitový démon je späť. Farage zašiel na pivo, ohlásil kandidatúru a obliali ho

Podľa britskej stanice BBC sa incident odohral, keď sa skupina demonštrantov z iniciatívy Stand Up to Racism (Postaviť sa rasizmu) snažila prerušiť Farageov príhovor k jeho priaznivcom. BBC dodala, že polícia pred výjazdom Farageovi odporúčala, aby z autobusu nevystupoval – preto mal príhovor z jeho otvorenej hornej paluby.

Počas svojho prvého výjazdu v rámci predvolebnej kampane do volebného obvodu Clacton-on-Sea na juhovýchode Anglicka Farage schytal “útok” banánovým mliečnym koktailom. Dvadsaťpäťročnú útočníčku majú súdiť 2. júla pre ublíženie na zdraví.

Vstup 60-ročného bývalého europoslanca do predvolebnej kampane v Británii je nateraz najväčším prekvapením pred parlamentnými voľbami vypísanými na 4. júla.

Došlo k nemu v čase, keď populistická Reformná strana, ktorej je Farage čestným predsedom, v prieskumoch verejnej mienky boduje a reálne hrozí, že konzervatívcov premiéra Rishiho Sunaka pripraví o niekoľko cenných mandátov. Prieskumy verejnej mienky avizujú volebné víťazstvo labouristickej opozície na čele s Keirom Starmerom.

Farage potenciálnych voličov presviedča, že toryovia už voľby v podstate prehrali, a prezentuje sa ako najvhodnejší kandidát, ktorý by mal viesť opozíciu voči labouristom.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie