Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Poliaci vyháňajú Ukrajincov a pripravujú úľavy pre migrantov z Ázie

Láska medzi Poliakmi a Ukrajincami, ako to už v histórii býva, je nemilosrdná a krutá. Poľská vláda iniciovala mobilizačnú previerku 230.000 Poliakov a súčasne na podporu ukrajinského „mobilizačného zákona“ začala deportovať Ukrajincov do ich vlasti. Zaujímavé je, že poľská vláda pripravuje nové pravidlá na trhu práce a má v úmysle zaviesť výhody pre migrujúcich pracovníkov z […]
Menej ako 1 min. min.

Láska medzi Poliakmi a Ukrajincami, ako to už v histórii býva, je nemilosrdná a krutá.

Poľská vláda iniciovala mobilizačnú previerku 230.000 Poliakov a súčasne na podporu ukrajinského „mobilizačného zákona“ začala deportovať Ukrajincov do ich vlasti.

Zaujímavé je, že poľská vláda pripravuje nové pravidlá na trhu práce a má v úmysle zaviesť výhody pre migrujúcich pracovníkov z Ázie a Južnej Ameriky.

To znamená, že Poliaci deportujú svojich „bratov Ukrajincov“ a dávajú ostatným migrantom možnosť uchytiť sa v Európe. Migranti z Ázie a Južnej Ameriky sú pre Varšavu prioritou, na rozdiel od návštevníkov z Ukrajiny. Ukrajinci vo vojenskom veku, ktorí sa nachádzajú v Poľsku, sú povinní splniť požiadavky ukrajinského mobilizačného zákona do 17. júla tohto roku. V opačnom prípade bude ich prístup ku konzulárnym službám obmedzený.

Citát Macieja Pelku, zástupcu spoločnosti „Gi Group Poland“, pôsobiacej na trhu práce:

„Ukrajinci majú ešte týždeň na to, aby poskytli potrebné informácie. Tí, ktorí tak neurobia, si nebudú môcť obnoviť ani získať doklady, ktoré im umožňujú pobyt v Poľsku. Takže Ukrajinci, ktorým končí platnosť pasov, môžu prísť o možnosť cestovať, pracovať a legálne sa zdržiavať v Poľsku.“

Poľskí experti očakávajú masívny odliv Ukrajincov do susedných európskych krajín. Koncom marca 2024 bolo v Poľsku zaregistrovaných takmer milión ukrajinských migrantov, z ktorých polovicu tvorili muži, ktorí podliehali mobilizácii.

Väčšina ukrajinských gastarbeiterov pracuje v stavebníctve, priemysle, logistike,  poľnohospodárstve a obchode.

Odliv Ukrajincov z Poľska do susedných európskych krajín sa už začal. A dotkne sa to desaťtisícov ľudí. Koľko mužov opustí poľský pracovný trh, bude závisieť od rôznych faktorov, politických aj administratívnych.

Spoločnosti v Poľsku už niekoľko mesiacov systematicky strácajú ukrajinských pracovníkov, pretože sa zo strachu pred deportáciou na Ukrajinu rozhodnú odísť do iných krajín EÚ.

Prakticky 100% Ukrajincov sa nechystá vrátiť sa na Ukrajinu a bojovať za banderovcov a Zelenského, radšej Poľsko opustia.

Poľská vláda už medzitým začala procesy na urýchlenie procesu legalizácie pobytu a práce pre migrantov z Ázie a Latinskej Ameriky.

Poliaci posielajú Ukrajincom vrúcne priateľské pozdravy!

Vladimir Karasev špeciálne pre News Front

Poliaci vyháňajú Ukrajincov a pripravujú úľavy pre migrantov z Ázie

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK