Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte do kávy alebo čaju. Boky a brucho zmiznú závratnou rýchlosťou. Rozlúčte sa s chuťou na jedlo raz a navždy

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Väčšina z nás chce pred blížiacim sa letom zhodiť niekoľko kilogramov. Častejšie vychádzame z domu a zvyšujeme svoju fyzickú aktivitu. Počasie nás nabáda jesť ľahké jedlá, takže môžeme ľahko ovplyvniť svoj metabolizmus. Aký je najlepší spôsob, ako ho podporiť? Pozrite sa, čo sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička. […]
Menej ako 1 min. min.

6.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Väčšina z nás chce pred blížiacim sa letom zhodiť niekoľko kilogramov. Častejšie vychádzame z domu a zvyšujeme svoju fyzickú aktivitu. Počasie nás nabáda jesť ľahké jedlá, takže môžeme ľahko ovplyvniť svoj metabolizmus. Aký je najlepší spôsob, ako ho podporiť? Pozrite sa, čo sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička.

Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Udržať si zdravú hmotnosť je v dnešnej dobe náročné. Žijeme závratným tempom a kvôli nabitému programu nemáme vždy čas starať sa o to, čo máme na tanieri. Nastáva však čas, keď si povieme „stop“ a začneme sa citlivejšie správať k svojmu telu. Často sa ukáže, že zaviesť do jedálnička zdravé produkty nie je vôbec ťažké a ak navyše vsadíme na tie, ktoré zrýchľujú metabolizmus, rýchlo uvidíme prvé účinky.

Čo pre rýchlejší metabolizmus? Zamerajte sa na správnu životosprávu

Už dlho je známe, že ak chceme schudnúť, musíme venovať väčšiu pozornosť tomu, čo jeme. Nie je to však len zlá strava, ktorá nám môže uškodiť. K spomaleniu metabolizmu a teda k vzniku bokov a brušnej pneumatiky, prispieva aj nedostatočné pitie vody či nedostatok pohybu. Čo môžeme urobiť, aby sme sa ich rýchlo zbavili? Zmeňte svoju životosprávu a doprajte si zmenu. Ak bolo vašou jedinou aktivitou doteraz chodenie do obchodu, aby ste si kúpili niečo na jedenie, je čas zaviesť do svojho života cvičenie.

Pohyb je kľúčovým prvkom metabolizmu. Nájdite si činnosť, ktorá vás baví.
Foto: shutterstock/Inside Creative House

Pohyb je kľúčovým prvkom metabolizmu. Nájdite si činnosť, ktorá vás baví. Začnite tancovať, bicyklovať alebo cvičiť v posilňovni a časom zaznamenáte prvé výsledky. Dôležité je tiež pravidelne sa stravovať a dbať na dostatok vlákniny. Zlepší sa tak činnosť vašich čriev a tráviaceho traktu. Nájdete ju v surovej zelenine, ovocí, strukovinách a celozrnných obilných výrobkoch. Nezabudnite piť dostatok čistej vody a zabezpečte si zdravý spánok.

Čo najviac zrýchľuje váš metabolizmus? Stavte na korenie

Niektoré druhy korenia môžu mať na metabolizmus pomerne výrazný vplyv, preto sa ich oplatí pridávať do jedál a nápojov. Výrazná chuť a vôňa škorice pripomína kysnuté škoricové buchty. Keď sa však pridá napríklad do kávy, môže mať pozitívny vplyv na naše trávenie. Škorica má mnoho prospešných vlastností, ktoré súvisia najmä s tráviacim systémom. Odstraňuje nadúvanie, plynatosť a zrýchľuje metabolizmus, čo sa ukazuje ako užitočné v boji proti rezistentnému tuku.

Ak začnete medzi jedlami piť zázvorový čaj, zmiznú vaše chute na maškrtenie a ďalšie pochutiny.
Foto: shutterstock/alexzrv

Ďalším skvelým doplnkom jedál a nápojov je zázvor. Je to super korenie na všetky tráviace ťažkosti. Zrýchľuje metabolizmus vďaka obsahu kapsaicínu, ktorý reguluje látkovú výmenu. Okrem toho jemne zvyšuje telesnú teplotu, čo má tiež výborný vplyv na metabolizmus. Ak začnete medzi jedlami piť zázvorový čaj, zmiznú vaše chute na maškrtenie a ďalšie pochutiny.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte do kávy namiesto mlieka. Bude pôsobiť ako metla na lenivé črevá. Váha začne klesať

Kedy je najlepší čas na váženie? Kvôli tejto chybe môže váha ukázať až o 2 kg viac

The post Pridajte do kávy alebo čaju. Boky a brucho zmiznú závratnou rýchlosťou. Rozlúčte sa s chuťou na jedlo raz a navždy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie