Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prinášame výsledky volieb do Európskeho parlamentu

Volebná účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa konali v sobotu 8. júna, dosiahla 34,38 percenta. Stala sa historicky najvyššou z doterajších piatich eurovolieb v histórii SR. Víťazom volieb do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko (PS, 27,81%), nasleduje strana Smer-SD (24,76%), tretie je hnutie Republika (12,53 %). Do europarlamentu sa […]
Menej ako 1 min. min.

Volebná účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa konali v sobotu 8. júna, dosiahla 34,38 percenta. Stala sa historicky najvyššou z doterajších piatich eurovolieb v histórii SR.

Víťazom volieb do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko (PS, 27,81%), nasleduje strana Smer-SD (24,76%), tretie je hnutie Republika (12,53 %). Do europarlamentu sa dostali aj kandidáti za Hlas-SD (7,18%) a KDH (7,14%). Stremna Magyar Szövetség – Maďarská Aliancia dosiahla 3,88%. Poslancami v Európskom parlamente (EP) za Slovensko sa stali Ľudovít Ódor, Ľubica Karvašová, Martin Hojsík, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Michal Wiezik, Lucia Yar (PS), Monika Beňová, Katarína Roth Neveďalová, Judita Laššáková, Erik Kaliňák, Ľuboš Blaha (Smer-SD), Milan Uhrík, Milan Mazurek (Republika), Miriam Lexmann (KDH) a Branislav Ondruš (Hlas-SD).

V Šamoríne bola volebná účasť 34,86 percenta. Progresívne Slovensko získalo v našom meste 38,12, Magyar Szövetség – Maďarská Aliancia 23,86, Smer-SD 14,01, Republika 6,64, SaS 4,60, Hlas-SD 3,71, Demokrati 2,95, KDH 2,07, Za ľudí 1,58 a SNS 0,91%.

Zdroj a foto: volbysr.sk, TASR

The post Prinášame výsledky volieb do Európskeho parlamentu appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie