Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

První slova střelce po útoku na Fica: Nesouhlasím s politikou vlády. Zmínil média i jedno jméno

Podezřelým ze středečního útoku na slovenského premiéra Roberta Fica je Juraj Cintula z jihu Slovenska, kterého policie po činu zadržela. Televize Markíza za útočníka označila spisovatele Juraje Cintulu z města Levice a uvedla, že na místo střelby přijel vlastním vozem. Fico byl postřelen v Handlové, kde na výjezdním zasedání jednala slovenská vláda. ČTĚTE TAKÉ: Vzal zbraň a šel spáchat atentát […]
Menej ako 1 min. min.

Podezřelým ze středečního útoku na slovenského premiéra Roberta Fica je Juraj Cintula z jihu Slovenska, kterého policie po činu zadržela. Televize Markíza za útočníka označila spisovatele Juraje Cintulu z města Levice a uvedla, že na místo střelby přijel vlastním vozem. Fico byl postřelen v Handlové, kde na výjezdním zasedání jednala slovenská vláda.

ČTĚTE TAKÉ: Vzal zbraň a šel spáchat atentát na Roberta Fica. Kdo střílel na slovenského premiéra?

První slova atentátníka

V šoku z Cintulova činu je jak veřejnost, tak i jeho syn. „Vůbec netuším, co otec zamýšlel, co plánoval a proč se to stalo. Povím vám to takto – nevolil ho. To je všechno, co k tomu můžu povědět,“ řekl serveru Aktuality.sk. Popřel, že by jeho otec někdy mluvil o útoku nebo likvidaci politika. Stejně tak popřel, že by měl Cintula psychické problémy. „Možná nastalo nějaké zkratkovité jednání, nevím. Je ráznější, ale že by řešil psychiatra to ne,“ popsal syn.

Portál Aktuality.sk napsal, že zbraň, kterou muž několikrát vystřelil na premiéra, útočník zřejmě vlastnil legálně. Dodala, že údajný pachatel v minulosti vydal několik básnických sbírek, v Levicích založil literární klub Duha a v roce 2016 pracoval pro soukromou bezpečnostní službu. Tehdy se sám stal terčem útoku v nákupním centru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ficova ochranka udělala zásadní chybu, upozornil expert. Zmínil noční můru bodyguardů

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie