Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruská zbrojárska „mašina“ frčí na plné obrátky

www.slovanskenoviny.sk/rss Rusko vyrába 8-krát viac riadených striel Ch-101 ako pred inváziou na Ukrajinu. Rusko vyrába takmer osemkrát viac rakiet Kh-101, píše o tom denník The Financial Times. Neváhajú Ch-101 je jednou z najmodernejších rakiet s plochou dráhou letu v Rusku. Pri jej konštrukcii používajp komponenty zo západných krajín, najmä USA, určené na civilné použitie, z ktorých niektoré sú […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Rusko vyrába 8-krát viac riadených striel Ch-101 ako pred inváziou na Ukrajinu. Rusko vyrába takmer osemkrát viac rakiet Kh-101, píše o tom denník The Financial Times.

Neváhajú

Ch-101 je jednou z najmodernejších rakiet s plochou dráhou letu v Rusku. Pri jej konštrukcii používajp komponenty zo západných krajín, najmä USA, určené na civilné použitie, z ktorých niektoré sú už dosť staré. Rusko ich nakupuje na voľnom trhu a dováža cez Čínu. Ako výrobcovia sú uvedení Čína, Malajzia, Filipíny, Taiwan a Thajsko.

Vyrábajú všetko

NBC News napísali, že Rusko zvýšilo produkciu rakiet, granátov a bezpilotných lietadiel napriek sankciám Západu. Prudko sa zvýšili aj zásoby balistických rakiet Iskander, z približne 50 na 180 kusov. Ruská federácia zároveň produkuje delostrelecké granáty približne trikrát rýchlejšie ako západní spojenci Ukrajiny. Moskva zintenzívnila výrobu zbraní a bude schopná udržať ofenzívu na Ukrajine ešte minimálne dva roky, napísal denník The Washington Post, s odvolaním sa na názor analytikov.

Rusko zvyšuje výrobu zbraní a do dvoch rokov bude môcť aktívne napredovať. Foto: z otvorených zdrojov

Aj staré sú dobré

Rusko do značnej miery aktualizovalo svoje ozbrojené sily opravami starého sovietskeho vybavenia. Zameriava sa skôr na kvantitu ako na kvalitu. Náhradné diely dodávané z Číny, Severnej Kórey a Iránu majú premenlivú kvalitu, ale umožňujú mu obchádzať sankcie. Zásoby sovietskej techniky sú však obmedzené a kľúčovou otázkou bude možnosť prechodu na výrobu nových bojových vozidiel, keď staré modely dôjdu. Na jeseň ruskí vojenskí velitelia nariadili obnovenie výroby v Omskom závode dopravného strojárstva, kde montujú tanky T-80. Odborníci však tvrdia, že sériovú výrobu sa im nepodarilo spustiť. Je tiež nepravdepodobné, že Rusko bude schopné vybaviť svoju armádu modernejšou technikou, akou je tank T-14 Armata. Spoločnosť Rostec uviedla, že ho odmietli nasadiť na Ukrajine pre jeho vysokú cenu. Analytici sa domnievajú, že je jednoduchšie kúpiť T-90.

Zdroje súčiastok

Na výrobu dronov Rusko nakupuje západné komponenty cez Turecko, Čínu a Kazachstan a suroviny cez prístavy Estónska a Lotyšska, ako aj z Nemecka, Taiwanu a Číny.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Ruská zbrojárska „mašina“ frčí na plné obrátky je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK