Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ruské regióny pri hraniciach s Ukrajinou hlásia útoky, Kyjev zásah cieľov na Kryme

Z viacerých ruských regiónov ležiacich pri hraniciach s Ukrajinou bol v noci na dnes hlásený nálet ukrajinských dronov. Úradujúci gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov povedal, že na túto oblasť útočilo osem bezpilotných lietadiel. Podľa ruského ministerstva obrany protivzdušná obrana zostrelila štyri takéto stroje nad Brianskou oblasťou. Informuje o tom ruskojazyčný servis BBC. Ukrajinská armáda podľa […]
Menej ako 1 min. min.

Z viacerých ruských regiónov ležiacich pri hraniciach s Ukrajinou bol v noci na dnes hlásený nálet ukrajinských dronov. Úradujúci gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov povedal, že na túto oblasť útočilo osem bezpilotných lietadiel.

Podľa ruského ministerstva obrany protivzdušná obrana zostrelila štyri takéto stroje nad Brianskou oblasťou. Informuje o tom ruskojazyčný servis BBC. Ukrajinská armáda podľa generálneho štábu zasiahla ruské systémy protivzdušnej obrany na okupovanom Kryme.

Podľa Smirnova v Kurskej oblasti útočili drony, ktoré sa po zásahu cieľa zničia, ďalej kvadrokoptéry a jedna ťažká oktokoptéra, teda stroje so štyrmi a ôsmimi vrtuľami. Zasiahnuté boli dve administratívne budovy na dvoch rôznych miestach regiónu. Nikomu sa nič nestalo.

Vojenské letiská mimo Ukrajiny môžu byť legitímnym terčom, vyhlásil ruský poslanec

Prerušená prevádzka na letisku v Kazani

BBC podotýka, že ruské ministerstvo obrany sa v rannej zvodke o útoku dronov na Kurzkú oblasť nezmienilo a informovalo len o likvidácii štyroch bezpilotných lietadiel nad Brianskou oblasťou. Podľa jej gubernátora Alexandra Bogomaza pri tom nevznikli žiadne škody a nikomu sa nič nestalo.

Ruský letecký úrad dnes na asi tri hodiny nariadil prerušiť prevádzku na letisku v Kazani. Toto opatrenie podniká v prípade hroziaceho alebo skutočného útoku dronov. Informácie o žiadnom takomto incidente dnes z Tatárska, ktorého je Kazaň správnym centrom, neprišli, avšak dronové útoky táto republika zažila už niekoľkokrát.

Ukrajinské vojenské lietadlo prvýkrát zasiahlo cieľ v Rusku

Traja ľudia utrpeli zranenia pri ostreľovaní Šebekina neďaleko hraníc s Ukrajinou, informoval Viačeslav Gladkov, gubernátor Belgorodskej oblasti, v ktorej toto mesto leží. Poškodené bolo elektrické vedenie a v časti Šebekina a dvoch okolitých obciach boli prerušené dodávky prúdu.

Neskôr Gladkov uviedol, že štyria ľudia utrpeli zranenia pri výbuchu míny. Jedným z nich bol kameraman ruskej štátnej televízie Rossija 24. Je v ťažkom stave, má poranenia brucha a ramena. Ďalšími zranenými sú vojaci, jeden z nich skončil v nemocnici, ďalší majú podľa Gladkova ľahšie zranenia.

Tvrdenia bojujúcich strán nemožno v podmienkach vojnového konfliktu overiť. Ukrajina sa k úderom v ruských regiónoch pri hraniciach spravidla nevyjadruje. Na jej územie prakticky každú noc Rusko útočí bezpilotnými lietadlami a raketami. Na oblasti pri hraniciach alebo pri frontovej línii ruská armáda vytrvalo útočí z rôznych typov zbraní.

Ukrajina zasiahla tri ruské systémy protivzdušnej obrany

Portál Meduza dnes informuje o tom, že v sobotu drony zasiahli ruský remorkér a nákladný čln v Taganrožskom zálive v Azovskom mori.

Na oboch plavidlách vznikli menšie škody a dvaja členovia posádky utrpeli ľahké zranenia. Remorkér mal podľa plánov dopraviť nákladný čln do Azovského mora, aby tam chránil Krymský most spájajúci ruskú pevninu s Krymom, ktorý Rusko Ukrajine zabralo pred desiatimi rokmi. Po útoku sa kapitán remorkéru rozhodol vrátiť do prístavu Azov v Rostovskej oblasti.

Ukrajinci zasiahli najmodernejšiu ruskú stíhačku, útočili priamo na základni 600 kilometrov od frontu

Podľa telegramových kanálov zaoberajúcich sa dianím na Kryme bola v noci na dnes krátko prerušená prevádzka na Krymskom moste a z niekoľkých miest na polostrove sa ozývali výbuchy.

Ukrajinský generálny štáb neskôr informoval, že zasiahnutý bol protilietadlový systém S-400 pri meste Džankoj na Kryme a dva menej sofistikované systémy S-300 na ďalších dvoch miestach na polostrove. Podľa Kyjeva ruská protivzdušná obrana nezachytila žiadnu z odpálených rakiet a radary ruských systémov prestali fungovať.

Ruské sily systémy S-300 a S-400 počas vojny proti Ukrajine používajú aj na ostreľovanie pozemných cieľov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie