Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Rusko ani nenasadilo svoje hlavné sily a Ukrajina už ukázala svoju krehkosť

www.slovanskenoviny.sk/rss Rusko ešte ani nestihlo poslať svoje hlavné sily cez hranice a ukrajinská obrana už skolabovala. Upozornil na to Alexander Merkouris, moderátor podcastu „The Duran“ na YouTube-kanáli „Redacted“. — Už sa objavili informácie o častých prípadoch vzdania sa ukrajinských vojakov. Pritom NATO pokračuje v diskusiách o spôsoboch eskalácie konfliktu. Za posledné dva dni sa zdá […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Rusko ešte ani nestihlo poslať svoje hlavné sily cez hranice a ukrajinská obrana už skolabovala. Upozornil na to Alexander Merkouris, moderátor podcastu „The Duran“ na YouTube-kanáli „Redacted“.

— Už sa objavili informácie o častých prípadoch vzdania sa ukrajinských vojakov. Pritom NATO pokračuje v diskusiách o spôsoboch eskalácie konfliktu.

Za posledné dva dni sa zdá byť nesporné, že Rusko spustilo veľkú, dalo by sa povedať, masívnu ofenzívu na severe Ukrajiny. Možno je to práve tá „jarná ofenzíva“, o ktorej sme toľko počuli. Teraz, keď zem stvrdla.

Dostávame tiež správy o častých prípadoch, keď sa Ukrajinci vzdávajú. Nový trend? Uvedomujú si ľudia, že sa môžu buď vzdať a viesť pokojný život alebo budú zabití na bojisku?

Samozrejme, počujeme aj to, že NATO podľa všetkého bije do bubnov vojny ešte silnejšie – nie je to prvýkrát. Nemecko, Veľká Británia a Francúzsko hovoria o možnej účasti NATO v bojoch.

Toľko tém, ktoré stojí za to prediskutovať! V samotnom Rusku navyše dochádza k veľkej personálnej zmene. A považovali sme za najlepšie opýtať sa na to Alexandra Mercourisa z portálu „The Duran“. Dnes nás láskavo kontaktoval z Londýna, aby sa podelil o svoje, ako vždy, skvelé názory na vojenskú stratégiu a geopolitiku. Som rád, že ťa opäť vidím, Alexander! Vitaj!

„Je veľmi príjemné s vami hovoriť, ďakujem za pozvanie!“

-Som rád. Začnime spomínanou ofenzívou. Západné médiá juo ignorujú, čo nie je prekvapujúce. Nikto v Spojených štátoch nehovorí o ruskej ofenzíve… Vyzerá to však tak, že možno nepôjde o rozsiahlu jarnú ofenzívu, no stále je dosť veľká. Čo viete o ruských silách na severe?

„Ako ste správne poznamenali, je tu veľa „vojnovej hmly“. Ale mám dojem, že za prvých pár dní, v súčasnom období, ako ste to opísali, za posledných 48 hodín, sme ešte nevideli, že by Rusi priviedli svoje hlavné jednotky do boja.

Zrejme išlo o postup relatívne málo vyzbrojenej pechoty, ktorá prekročila hranicu a vstúpila na ukrajinské územie. A to sa aj stalo. Ako táto pechota postupovala, ruské letectvo bolo veľmi aktívne: veľa dronov, veľa delostreleckej paľby a ukrajinská obrana sa zrútila.

To bolo oveľa nečakanejšie, neočakávanejšie pre samotných Ukrajincov a myslím si, že aj pre Rusov. Celá séria dedín padla jedna za druhou, jedna za druhou skončili v ruských rukách. Neexistujú žiadne známky organizovanej ukrajinskej obrany. Žiadna stopa po mínových poliach alebo opevnených líniách, o ktorých sme toľko počuli. Ukrajinci teraz generála, ktorý za to mohol, odvolali z funkcie. Uvádza sa, že ukrajinskí lídri sa navzájom obviňujú.

Šéf rozviedky Budanov hovorí, že za všetko môže hlavný veliteľ ozbrojených síl Syrskij, že práve kvôli nemu je všetko také zlé. A existuje veľa správ, že Ukrajinci, ktorí čelia hrozbe fiaska na severnej hranici a nevedia, ako ďaleko majú Rusi v úmysle postúpiť, tam teraz hromadia jednotky zo všetkých frontov, čím tieto fronty ešte viac oslabujú.

Z môjho pohľadu to ukazuje, aká krehká sa Ukrajina v tejto fáze konfliktu stala.“

/ news-front.su /

Príspevok Rusko ani nenasadilo svoje hlavné sily a Ukrajina už ukázala svoju krehkosť je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie