Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Situace na Ukrajině není dobrá, ve hře je jednání o míru,“ řekla česká ministryně obrany Černochová a zmínila chyby Západu

www.slovanskenoviny.sk/rss Ministryně obrany České republiky připustila, že je stále ve hře jednání s Ruskem o míru. Musí se však prý odvíjet od požadavků Ukrajiny. Situace se pro Ukrajinu nevyvíjí dobře. Část evropské i americké pomoci tam přichází pozdě, ale jsem optimista a věřím, že s přísunem munice se situace zlepší. V pořadu Nový den na CNN […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ministryně obrany České republiky připustila, že je stále ve hře jednání s Ruskem o míru. Musí se však prý odvíjet od požadavků Ukrajiny. Situace se pro Ukrajinu nevyvíjí dobře. Část evropské i americké pomoci tam přichází pozdě, ale jsem optimista a věřím, že s přísunem munice se situace zlepší.

V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Zároveň připustila, že je možné s Ruskem vyjednávat o míru, ale Ukrajina nesmí být obětována, podobně jako bylo obětováno Československo v roce 1938.

Ukrajinská fronta se v posledních dnech dynamicky vyvíjí. Navzdory všem obranným snahám se ruské armádě podařilo obsadit několik obcí v Charkovské oblasti. „Nemám vojenské informace z fronty, ale ta situace tam nevypadá dobře. Chybu vidím v americkém Kongresu. Kdyby schválil pomoc pro Ukrajinu o několik měsíců dříve, charkovská fronta by se vůbec nemusela otevírat,“ řekla Černochová.

Ministryně obrany dále připustila, že je stále ve hře jednání s Ruskem o míru. Musí se však prý odvíjet od požadavků Ukrajiny.

„Nemůžeme Ukrajinu obětovat. To už se jednou stalo, třeba v Mnichově,“ sdělila ministryně s odkazem na dohodu, kterou bylo v roce 1938 Československo donuceno postoupit pohraniční území Německu.

„Ukrajina je suverénní země a má právo se sama rozhodnout, jestli přistoupí na nějaké ústupky Rusku,“ dodala ministryně.

Ukrajinská armáda se v současné době také potýká s nedostatkem vojáků. V reakci na problém prezident Zelenskyj podepsal nový zákon, který snížil věkovou hranici pro mobilizaci z 27 na 25 let. Ten vyvolal diskusi o tom, zda má Evropa posílat bojeschopné ukrajinské muže zpět do jejich země.

Podle Černochové však Česko momentálně nemá k dispozici žádnou legislativu, která by to umožnila. „Ti lidé tady jsou legálně. To znamená, že pokud ukrajinská vláda chce někoho přimět k návratu, musí si upravit svou legislativu,“ dodala Černochová.

Zdroj: cnn.iprima.cz


Príspevok „Situace na Ukrajině není dobrá, ve hře je jednání o míru,“ řekla česká ministryně obrany Černochová a zmínila chyby Západu je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie