Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

To je bomba, najvýkonnejšia nabíjačka elektromobilov bude v Bratislave!

Už čoskoro sa začne výstavba najvýkonnejšieho verejného nabíjacieho HUBu pre elektromobily v Európe, a to priamo v hlavnom meste Slovenska. Bratislava bude prvým mestom v rámci starého kontinentu, kde bude možné nabiť elektromobil výkonom až 600 kilowattov! Dnešné elektromobily sa obvykle nabíjajú výkonom od 50 do 350 kW, no výrobcovia na cesty postupne dostávajú nové […]
Menej ako 1 min. min.

Už čoskoro sa začne výstavba najvýkonnejšieho verejného nabíjacieho HUBu pre elektromobily v Európe, a to priamo v hlavnom meste Slovenska. Bratislava bude prvým mestom v rámci starého kontinentu, kde bude možné nabiť elektromobil výkonom až 600 kilowattov!

Dnešné elektromobily sa obvykle nabíjajú výkonom od 50 do 350 kW, no výrobcovia na cesty postupne dostávajú nové modely, ktoré dokážu ponúknuť aj výrazne vyšší nabíjací výkon. Nákladná doprava je v tomto smere ešte ďalej a už teraz existujú elektrické ťahače, ktoré sa dokážu nabíjať výkonom 350 kW a viac.

600 kW nemá nikto

Spoločnosť ejoin, v týchto dňoch finišuje s prípravou výstavby najvýkonnejšieho verejného nabíjacieho HUB-u pre elektromobily. Nachádzať sa bude v Bratislave, a to blízko hlavného obchvatu mesta. Lokalita je strategicky zvolená tak, aby boli miesta pre nabíjanie ľahko dostupné pre tých, ktorí cestujú smerom do Bratislavy, ale aj z mesta ďalej na sever alebo východ Slovenska.

Nabíjací HUB ponúkne celkovo šesť statí pre nabíjanie elektromobilu s možnosťou ďalšieho rozšírenia. Malo by ísť o terminálové riešenie s centrálnou jednotkou, ktorá bude prepojená s tromi výdajnými stojanmi. Každý výdajný stojan bude vybavený dvomi CCS2 konektormi pre súčasné nabíjanie až šiestich elektromobilov.

Berú aj cash?

Zaujímavá je podpora rôznych spôsobov platieb za nabíjanie, a to vrátane platby kartou cez terminál.

Okrem tejto možnosti budú môcť zákazníci platiť za nabíjanie pomocou aplikácie ejoin GO alebo štandardnou ad-hoc platbou naskenovaním QR kódu. Otvorenie nabíjacieho HUBu je plánované v treťom kvartáli 2024.

 

 

The post To je bomba, najvýkonnejšia nabíjačka elektromobilov bude v Bratislave! appeared first on Autogratis.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie