Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobte guľku z alobalu a hoďte ju do prania. Ušetrí vám to veľa roboty

Patríte k ľuďom, ktorí sa bez fólie doma nezaobídu, alebo ju vôbec nemáte a neviete, na čo ju použiť? Máme pre vás niekoľko tipov, v akých situáciách sa ju naučiť používať. Balenie občerstvenia Mnoho ľudí si alobal spája len s balením občerstvenia na cestách. Toto však nie je najvhodnejšie použitie, pretože čiastočky hliníka sa môžu […]
Menej ako 1 min. min.

Patríte k ľuďom, ktorí sa bez fólie doma nezaobídu, alebo ju vôbec nemáte a neviete, na čo ju použiť? Máme pre vás niekoľko tipov, v akých situáciách sa ju naučiť používať.

Balenie občerstvenia

Mnoho ľudí si alobal spája len s balením občerstvenia na cestách. Toto však nie je najvhodnejšie použitie, pretože čiastočky hliníka sa môžu dostať do potravín, najmä do nakrájaného ovocia alebo zeleniny. Nemusíte sa toho obávať, ale na balenie občerstvenia je lepšie použiť inú možnosť – napríklad balenie do škatúľ alebo papierových vreciek.

Niektoré potraviny sa pripravujú vo fólii – typicky zemiaky alebo ryby či syry pripravené vo fólii. Fólia sa topí len pri veľmi vysokých teplotách, takže sa nemusíte obávať, že by sa jej vlastnosti v rúre zmenili. Ak sa stále obávate fólie a radšej by ste ju nahradili, na väčšinu týchto receptov môžete použiť papier na pečenie, z ktorého si môžete vyrobiť pergamenový papier, na ktorom sa krásne upečú napríklad ryby.

Prečo je dobré pridať fóliu do práčky?

Fólia zachytáva veľa nečistôt a najmä žmolkov z oblečenia v bubne práčky. Vďaka jednoduchej guľôčke fólie si môžete ušetriť starosti so žmýkaním a kefovaním oblečenia a oblečenie sa vám bude aj lepšie žehliť. Z podobných dôvodov sa niekedy odporúča pridať fóliu aj do sušičky.

Provizórna brúska

Ak máte doma tupý nôž alebo nožnice a nemáte po ruke brúsku ani majstrovský nožík, môžete ich skúsiť naostriť pomocou fólie. Z fólie vytvorte guľu a niekoľkokrát po nej prejdite čepeľou noža (pozor, aby ste sa neporezali!). Môžete tiež otvoriť nožnice a prejsť čepeľou po guľôčke fólie alebo nastrihať fóliu na menšie kúsky – hneď budú ostrejšie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie