Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Útok na Karlův portrét: Vandalové mu nasadili hlavu kreslené postavičky, vadí jim týrání zvířat

Terčem členů organizace Animal Rising se stal portrét krále ve vojenské uniformě na červeném a růžovém pozadí, jehož autorem je Jonathan Yeo. První oficiální podobizna vytvořená od loňské Karlovy korunovace byla veřejnosti představena v květnu a nyní je k vidění v londýnské galerii Philipa Moulda. ČTĚTE TAKÉ: Pětiletá dívka z Walesu hrdinkou. S korunkou na hlavě […]
Menej ako 1 min. min.

Terčem členů organizace Animal Rising se stal portrét krále ve vojenské uniformě na červeném a růžovém pozadí, jehož autorem je Jonathan Yeo. První oficiální podobizna vytvořená od loňské Karlovy korunovace byla veřejnosti představena v květnu a nyní je k vidění v londýnské galerii Philipa Moulda.

ČTĚTE TAKÉ: Pětiletá dívka z Walesu hrdinkou. S korunkou na hlavě jako princezna zachránila mámě život

Kromě hlavy postavy z kreslených filmů tvůrce Nicka Parka přidali na obraz komiksovou bublinu. „Žádný sýr, Gromite. Podívej na všechnu tu krutost na farmách RSPCA,“ říká v ní Wallace svému filmovému psovi s odkazem na údajně kruté zacházení se zvířaty. Podle vyjádření Animal Rising k němu dochází na farmách, které má ve správě Královská společnost na ochranu zvířat (RSPCA). Aktivisté tvrdí, že forma protestu vychází z toho, že Karel má ve velké oblibě sérii filmů o Wallaceovi a Gromitovi a zároveň je patronem RSPCA.

„Ačkoli doufáme, že to jeho výsost pobaví, zároveň ho vyzýváme, aby vážně přehodnotil, jestli chce být spojován s ošklivým utrpením na farmách podporovaných RSPCA,“ uvedla organizace v prohlášení.

Majitel galerie Philip Mould uvedl, že útok pro něj nebyl žádným překvapením a obraz byl preventivně opatřen ochrannou vrstvou. Zaměstnanci galerie po pár desítkách sekund papírovou hlavu a bublinu z obrazu sundali. Mould je podle svých slov aktivisty vyzval, aby odešli, což také udělali. Trestní oznámení nepodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drama na safari. Žirafa vytáhla z auta dvouletou holčičku, incident z USA zachytila kamera

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie