Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti!

www.slovanskenoviny.sk/rss Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne stretol so šéfmi spravodajských služieb a ministerstva spravodlivosti po tom, čo jeho spojenec, líder Tureckej nacionalistickej strany (MPR) Devlet Bahçeli varoval pred možným pokusom o prevrat, ktorý sa pripravuje v radoch orgánov činných v trestnom konaní. Rozruch Noviny Türkiye píšu, že […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Erdogan zvolal mimoriadne zasadanie po varovaní pred prevratom. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa mimoriadne stretol so šéfmi spravodajských služieb a ministerstva spravodlivosti po tom, čo jeho spojenec, líder Tureckej nacionalistickej strany (MPR) Devlet Bahçeli varoval pred možným pokusom o prevrat, ktorý sa pripravuje v radoch orgánov činných v trestnom konaní.

Rozruch

Noviny Türkiye píšu, že v Turecku vyvolalo veľký rozruch prepustenie niekoľkých policajtov na Bezpečnostnom riaditeľstve v Ankare, obvinených z prepojenia so zločineckou organizáciou Ayhan Bora Kaplan. Prehľadali ich domy, aby zaistili digitálne materiály. Spojenec tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, líder Strany nacionalistického hnutia Devlet Bahçeli, povedal, že môže dôjsť ku sprisahaniu proti vláde a nedá sa to urobiť len odstránením niekoľkých policajtov. Varoval pred možnosťou zopakovania pokusu o prevrat z roku 2016.

Prezident zasiahol

„Erdoğan mal v prezidentskej rezidencii po Bahçeliho vyhláseniach mimoriadne nočné stretnutie s ministrom spravodlivosti Yılmazom Tunçom a šéfom Národnej spravodajskej organizácie İbrahimom Kalınom,“ píšu noviny.

Čo bude ďalej?

Očakáva sa, že Erdogan sa k téme vyjadrí na rozšírenom rokovaní vládnej strany v parlamente. Turecká vláda obviňuje organizáciu Fethullaha Gulena so sídlom v USA, ktorú nazývajú FETÖ (Fethullahist Terrorist Organization), z účasti na pokuse o prevrat z júla 2016. V Turecku zatkli po povstaní viac ako 80 tisíc ľudí, asi 150 tisíc štátnych zamestnancov, vrátane vojenského personálu prepustili, alebo pozastavili ich činnosť. Samotný Gülen pokus o prevrat odsúdil a odmietol obvinenia.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok V Turecku hrozil prevrat. Erdogan v pohotovosti! je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie