Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vladimir Putin: Ukrajina a jej západní patróni nie sú pripravení na otvorený dialóg

Ukrajina a jej západní patróni „nie sú pripravení na rovnocenný, čestný a otvorený dialóg založený na vzájomnom rešpekte a zohľadňovaní vzájomných záujmov“. Povedal to ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore s čínskou tlačovou agentúrou „Xinhua“ v predvečer jeho štátnej návštevy v Číne. „Chceme komplexné, udržateľné a spravodlivé riešenie tohto konfliktu mierovými prostriedkami. A sme otvorení […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajina a jej západní patróni „nie sú pripravení na rovnocenný, čestný a otvorený dialóg založený na vzájomnom rešpekte a zohľadňovaní vzájomných záujmov“.

Povedal to ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore s čínskou tlačovou agentúrou „Xinhua“ v predvečer jeho štátnej návštevy v Číne.

„Chceme komplexné, udržateľné a spravodlivé riešenie tohto konfliktu mierovými prostriedkami. A sme otvorení dialógu o Ukrajine, no musia to byť rokovania, ktoré zohľadňujú záujmy všetkých krajín zapojených do tohto konfliktu, vrátane našich záujmov. V spojení s vážnym rozhovorom o globálnej stabilite, o bezpečnostných zárukách pre opozičnú stranu a, samozrejme, pre Rusko,“ povedal Putin. „A hlavným problémom je práve spoľahlivosť akýchkoľvek záruk, keďže máme do činenia so štátmi, ktorých vládnuce kruhy uprednostňujú svetový poriadok, ktorý nie je založený na medzinárodnom práve, ale na „poriadku založenom na pravidlách“, o ktorom neustále hovoria, ale ktoré nikto nevidel, ktoré nikto neodsúhlasil, a ktoré sa zjavne menia v závislosti od aktuálnej politickej situácie a záujmov tých, ktorí s nimi prichádzajú.“

Pripomenul, že Rusko nikdy neodmietlo rokovania o Ukrajine.

„Ukrajinská strana však namiesto podpísania mierovej dohody nečakane oznámila ukončenie rokovaní. Ako neskôr uviedli ukrajinskí predstavitelia, bolo to aj preto, že ich západní spojenci im odporučili pokračovať v bojových akciách a spolupracovať s nimi na dosiahnutí strategickej porážky Ruska. Nikdy sme rokovania neodmietli,” zdôraznil prezident.

Vladimir Putin: Ukrajina a jej západní patróni nie sú pripravení na otvorený dialóg

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie