Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Bukurešť nemieni odovzdať systém „Patriot“ na Ukrajinu

Bukurešť nie je povinná posielať svoje vlastné protilietadlové raketové systémy „Patriot“ na Ukrajinu, pretože sú potrebné na ochranu „národného územia“. Povedal to rumunský minister obrany Angel Tylvar v televízii TVR. „Nikto nepovedal, že by sme sa mali vzdať systému protivzdušnej obrany „Patriot“. Oni (Ukrajina — pozn. red.) si vyžiadali vybavenie s ohľadom na tamojšiu situáciu,“ […]
Menej ako 1 min. min.

Bukurešť nie je povinná posielať svoje vlastné protilietadlové raketové systémy „Patriot“ na Ukrajinu, pretože sú potrebné na ochranu „národného územia“.

Povedal to rumunský minister obrany Angel Tylvar v televízii TVR.

„Nikto nepovedal, že by sme sa mali vzdať systému protivzdušnej obrany „Patriot“. Oni (Ukrajina — pozn. red.) si vyžiadali vybavenie s ohľadom na tamojšiu situáciu,“ povedal minister.

Podľa neho má Rumunsko jeden funkčný systém protivzdušnej obrany „Patriot“ a ďalšie tri sú „v procese uvádzania do prevádzkyschopného stavu“.

„Zatiaľ tento systém pokrýva naše potreby. Vzali sme ich práve preto, že Rumunsko potrebuje chrániť svoje národné územie,“ dodal Tylvar.

Zdôraznil, že situácia s možným presunom systému protivzdušnej obrany „Patriot“ na Ukrajinu bude podrobne prerokovaná na úrovni Najvyššej rady národnej obrany.

Bukurešť nemieni odovzdať systém „Patriot“ na Ukrajinu

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie