Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zalievajte ňou petúnie a budú hojne kvitnúť. Vôbec nejde o kvasinky

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katerina Dalemans). Petúnie patria k najobľúbenejším rastlinám, ktoré farebne zdobia balkóny, terasy a záhrady. Jednoduchá starostlivosť, dlhotrvajúce kvitnutie a explózia farieb sú určite ich najväčšími prednosťami. Ako však dosiahnuť, aby tieto kvety kvitli ešte dlhšie a bujnejšie? Pomôcť vám môže domáce hnojivo, na ktoré vám stačí prípravok za pár […]
Menej ako 1 min. min.

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Katerina Dalemans).

Petúnie patria k najobľúbenejším rastlinám, ktoré farebne zdobia balkóny, terasy a záhrady. Jednoduchá starostlivosť, dlhotrvajúce kvitnutie a explózia farieb sú určite ich najväčšími prednosťami. Ako však dosiahnuť, aby tieto kvety kvitli ešte dlhšie a bujnejšie? Pomôcť vám môže domáce hnojivo, na ktoré vám stačí prípravok za pár drobných.

Ako však dosiahnuť, aby tieto kvety kvitli ešte dlhšie a bujnejšie? Pomôcť vám môže domáce hnojivo, na ktoré vám stačí prípravok za pár drobných.
Foto: shutterstock/Katerina Dalemans

Balkón alebo terasa plná kvetov je snom mnohých ľudí. Petúnie tento sen ľahko splnia, pretože majú dlhé, pestré a bohaté obdobie kvitnutia. Oplatí sa však vynaložiť maximálne úsilie na predĺženie trvania hustého kvitnutia petúnií. Najmä preto, že sa to dá dosiahnuť jednoduchým domácim ošetrením. A nie je to všetko len o kvasinkách. O čo teda ide?

Petúnie zdobia nejeden balkón. Ako ich prinútiť kvitnúť?

Petúnie sú jedinečné kvety, ktoré môžu dodať každému priestoru farebný nádych. Vďaka svojej rozmanitosti a dlhej dobe kvitnutia sú dobrou voľbou pre každého. Hoci starostlivosť o ne nie je náročná, ako všetky kvety si vyžadujú starostlivosť.

Hnojenie je absolútnou nevyhnutnosťou, pretože pomáha posilniť a vyživovať rastlinu. Pravidelné hnojenie navyše môže predĺžiť obdobie kvitnutia a zabezpečiť bohaté kaskády plné kvetov aj do neskoršej jesene.

Vďaka svojej rozmanitosti a dlhej dobe kvitnutia sú dobrou voľbou pre každého.
Foto: shutterstock/Tunatura

Najlepšie na tom je, že na výživu petúnií vôbec nemusíte siahať po špecifikách zakúpených v obchode. Môžete si vystačiť s domácimi hnojivami, ktoré sú účinné, lacné a jednoduché na prípravu. Medzi najobľúbenejšie patrí, samozrejme, kvasnicové hnojivo, ktoré je cenným zdrojom živín. Nie je to však jediné riešenie.

Domáce hnojivo pre petúnie. Správna kyslosť substrátu je nevyhnutná

Aby petúnie bujne rástli, odporúča sa skontrolovať požiadavky konkrétnych druhov na pôdu. Petúnie najlepšie rastú v mierne kyslej pôde. Preto sa bohaté a zdravé kvitnutie dá dosiahnuť, ak je pôda správne okyslená.

To možno dosiahnuť pomocou domáceho hnojiva s obsahom kyseliny citrónovej. Tento výrobok stojí málo a pre petúnie dokáže zázraky. S obľubou sa používa v kuchyni, ale výborne poslúži aj v záhradníctve, pretože pomáha regulovať pH pôdy. Zabraňuje tiež žltnutiu rastliny.

Tento výrobok stojí málo a pre petúnie dokáže zázraky.
Foto: shutterstock/Ekaterina43

Ako pripraviť hnojivo s kyselinou citrónovou pre petúnie? Našťastie na tom nie je nič zložité. Jednoducho rozpustite dve čajové lyžičky kyseliny citrónovej v 10 litroch vody. Potom zostáva zaliať petúnie hotovým hnojivom.

Zaujímavé je, že hnojivom s kyselinou citrónovou možno zalievať aj iné rastliny, ktoré vyžadujú okyslený substrát. Patria sem napríklad čučoriedky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Petúnie pohltia kvetináč. Spoznajte moje tri domáce prostriedky na bujné kvitnutie

Silná konkurencia pre hortenzie. V lete zaujme „snehovými guľami“

The post Zalievajte ňou petúnie a budú hojne kvitnúť. Vôbec nejde o kvasinky appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK