Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zelenskyj zrušil kvôli situácii na fronte cestu do Španielska a Portugalska, píše CNN

Prezident Volodymyr Zelenskyj pre zložitú situáciu na Ukrajine zrušil cestu do Španielska a Portugalska plánovanú na tento týždeň, uviedla stanica CNN Portugal. Kyjev sa zatiaľ oficiálne nevyjadril. Podľa spravodajskej televízie diplomati naznačili, že zložitá situácia na niekoľkých frontových líniách – hlavne v Charkovskej oblasti – neumožňuje hlave štátu cestu do zahraničia, píše web RBK-Ukrajina. Ruské invázne vojská minulý týždeň obnovili pozemnú ofenzívu […]
Menej ako 1 min. min.

Prezident Volodymyr Zelenskyj pre zložitú situáciu na Ukrajine zrušil cestu do Španielska a Portugalska plánovanú na tento týždeň, uviedla stanica CNN Portugal.

Kyjev sa zatiaľ oficiálne nevyjadril. Podľa spravodajskej televízie diplomati naznačili, že zložitá situácia na niekoľkých frontových líniách – hlavne v Charkovskej oblasti – neumožňuje hlave štátu cestu do zahraničia, píše web RBK-Ukrajina.

Ruské invázne vojská minulý týždeň obnovili pozemnú ofenzívu a otvorili nový front na severe Charkovskej oblasti.

O plánovanej návšteve Zelenského v Španielsku informovala v utorok agentúra Reuters alebo denník El Mundo. V Madride sa mal v piatok stretnúť s premiérom Pedrom Sánchezom a kráľom Felipom VI.

Španielsky denník spomínal chystaný podpis dohody o vzájomnej bezpečnostnej spolupráci. O plánovanej ceste do Portugalska informovali niektoré tamojšie médiá, podľa portálu SIC Notícias v Lisabone mal tiež tam podpísať dohodu o bezpečnostnej spolupráci.

Test ukrajinskej stability. Moskva využije oneskorené dodávky zbraní, myslí si šéf pozemných síl Kyjeva

Ruské invázne vojská, ktoré prevzali iniciatívu na bojisku, minulý týždeň obnovili pozemnú ofenzívu na severe Charkovskej oblasti a otvorili tým nový front.

Rusi sa tam podľa skorších informácií agentúry AP v posledných dňoch zmocnili územia s rozlohou približne sto až 125 kilometrov štvorcových, čo zahŕňa približne sedem dedín.

Analytici označili tento okamih za jeden z najnebezpečnejších pre Ukrajinu od začiatku rozsiahlej ruskej invázie vo februári 2022.

Americký Inštitút pre výskum vojny vo svojej poslednej analýze uviedol, že tempo ruských útočných operácií v Charkovskej oblasti zrejme spomalilo.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie