Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Historická európska misia hádzanárok Iuventy

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce bojovali vo finále Európskeho pohára žien ročníka 2023/2024 so španielskym tímom ATTICGO Bm Elche. Po tesnej prehre na jeho palubovke 20:22 (10:11) podľahli aj doma 22:28 (10:15), a tak v kontinentálnej pohárovej súťaži číslo tri skončili na historickej striebornej priečke. Zverenky trénera Petra Kostku chceli zužitkovať nádejný výsledok z prvého zápasu, […]
Menej ako 1 min. min.

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce bojovali vo finále Európskeho pohára žien ročníka 2023/2024 so španielskym tímom ATTICGO Bm Elche. Po tesnej prehre na jeho palubovke 20:22 (10:11) podľahli aj doma 22:28 (10:15), a tak v kontinentálnej pohárovej súťaži číslo tri skončili na historickej striebornej priečke.

Zverenky trénera Petra Kostku chceli zužitkovať nádejný výsledok z prvého zápasu, v odvetnom stretnutí však od polovice úvodného dejstva len doťahovali náskok protivníka. Napriek skvelému výkonu Patrície Wollingerovej, autorky jedenástich presných zásahov, nedokázali otočiť vývoj. Nestali sa tak prvým tímom zo Slovenska v ére samostatnosti a celkovo druhým, ktorý zvíťazil v niektorej z európskych pohárových súťaží. Tým jediným je naďalej Iskra Partizánske vďaka triumfu v Pohári víťazov pohárov ročníka 1979/1980.

Takmer 2000 divákov vytvorilo žlto-modrým pekelnú kulisu v očakávaní, že na vlastné oči uvidia historický triumf Iuventy. Do posledného miesta zaplnená hala hnala naše dievčatá od začiatku až do konca, ale súperky boli takmer po celý čas na koni. V úvodnej štvrťhodine sa tímy ešte striedali vo vedení. Iuventa po oddychovom čase v 10. minúte prerušila sedemminútové čakanie na gól a vzápätí naklonila skóre na svoju stranu (4:3). Vtedy ešte nemohla tušiť, že to bude poslednýkrát v zápase. Hostky unikli trojgólovou šnúrou na 8:5, Michalovčanky ešte zareagovali znížením na 7:8, ale v ďalšom priebehu prvého polčasu sa Elche odpútalo na päťgólový rozdiel (prvýkrát 13:8). Po zmene strán zvýšili Španielky vedenie už na šesť gólov, ale snaha Iuventy o obrat neutíchala. Kostkove zverenky sa viackrát dotiahli na štyri presné zásahy a mohli aj viac, ale zrážali ich nepremenené šance. Dokázali to však v 47. minúte, keď svojím deviatym gólom znížila Wollingerová na 19:22. Obrat sa však nekonal. Hostky opäť odskočili (25:20), čím definitívne rozhodli aj o osude odvety.

Tréner michalovskej Iuventy Peter Kostka po neúspešnom finálovom boji o európsku trofej povedal: „Samozrejme, sme sklamaní. Túžili sme uspieť. Športovo treba uznať, že Elche bolo lepšie. Prvých pätnásť minút sme mali dobrú brankárku, ale nevyužili sme to. Súper zároveň dobre bránil, náš plán B bol vytiahnuť hru bez brankárky. Fungovalo nám to v Španielsku, ale doma sa tak nestalo. Cez polčasovú prestávku sme si povedali, že pôjdeme „bomby“. Sťahovali sme náskok súperiek, bolo to aj o tri góly. Som však hrdý na môj tím,“ neskrýval nadšenie z vydarenej, aj keď vo finále neúspešnej, európskej misie tréner michalovských hádzanárok.

Finálovou prehrou v európskom pohári sa sezóna pre Iuventu ešte neskončila, ďalší vrchol mohla dosiahnuť v priamom zápase o slovenský národný titul. V poslednú májovú stredu sa predstavila v záverečnom zápase nadstavbovej časti v Dunajskej Strede a na majstrovský triumf jej stačila aj remíza. Lenže zverenky trénera Petra Kostku na Žitnom ostrove neuspeli, pripísali si dvojgólovú prehru 26:28 a zo slovenského zlata sa tak po druhýkrát za sebou tešili hráčky DAC.

Napriek dvom finálovým neúspechom zo záveru sezóny však Iuvente Michalovce blahoželáme k zaujímavej a napínavej sezóne. Tú vyšperkovali ziskom Slovenského pohára, triumfom v slovenskočeskej MOL lige a nevídaným európskym dobrodružstvom v medzinárodnej súťaži. Bojovali na štyroch frontoch, získali dve zlaté a dve strieborné medaily, nuž im právom patrí rešpekt a uznanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie