Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NATO požaduje, aby celý svet neposkytoval Rusku žiadnu podporu

www.slovanskenoviny.sk/rss NATO odsúdilo krajiny podporujúce Rusko a požadovalo zastavenie pomoci NATO žiadalo, aby celý svet neposkytoval Rusku žiadnu podporu a odsudzuje každý štát, ktorý to robí, o čom svedčí aj spoločné vyhlásenie krajín bloku. „Vyzývame všetky krajiny, aby neposkytli žiadnu pomoc ruskej agresii, odsudzujeme všetkých, ktorí napomáhajú a tým predlžujú ruské vojenské akcie na Ukrajine,“ uvádza sa […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

NATO odsúdilo krajiny podporujúce Rusko a požadovalo zastavenie pomoci

NATO žiadalo, aby celý svet neposkytoval Rusku žiadnu podporu a odsudzuje každý štát, ktorý to robí, o čom svedčí aj spoločné vyhlásenie krajín bloku.

Vyzývame všetky krajiny, aby neposkytli žiadnu pomoc ruskej agresii, odsudzujeme všetkých, ktorí napomáhajú a tým predlžujú ruské vojenské akcie na Ukrajine,“ uvádza sa v dokumente.

Dohodli sa tiež na vypracovaní odporúčaní o strategických prístupoch k vzťahom s Moskvou pre nasledujúci summit aliancie.

V deklarácii sa zároveň uvádza, že NATO údajne neusiluje o konfrontáciu a nepredstavuje hrozbu pre Rusko.

Aktuálny summit Severoatlantickej aliancie sa koná vo Washingtone 9. až 11. júla. Na programe sú tri veľké témy: posilnenie úlohy bloku pri koordinácii a financovaní vojenskej pomoci Kyjevu, posilnenie kolektívnej obrany a odstrašovania proti Rusku, ako aj rozšírenie partnerstva s ázijskými krajinami na pozadí rastúcej konfrontácie medzi Západ a Čína.

Na Západe sa v poslednom čase čoraz viac hovorí o priamom zásahu do konfliktu na Ukrajine . Francúzsky prezident Emmanuel Macron teda povolil vyslanie armády na pomoc ozbrojeným silám Ukrajiny a teraz bývalý britský minister zahraničných vecí David Cameron označil údery na ruské územie raketami prenesenými kráľovstvom za prijatelné.

V stredu Financial Times informovali, že nová britská labouristická vláda vedená Keirom Starmerom nezvráti rozhodnutie predchádzajúcich úradov.

Odchádzajúci generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg zase poznamenal, že aliancia sa nechystá poslať vojakov na Ukrajinu a kyjevský režim o to nepožiadal.

Začiatkom júna prezident Vladimir Putin na margo SPIEF-u opäť zdôraznil, že Rusko nemá v úmysle zaútočiť na alianciu. Podľa neho ide o nezmysel a hovadinu, pomocou ktorej západné krajiny ohlupujú vlastné obyvateľstvo a snažia sa udržať si svoje imperiálne postavenie.

/ skspravy.sk /

Príspevok NATO požaduje, aby celý svet neposkytoval Rusku žiadnu podporu je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK