Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Sonne Finance, stratila 20 miliónov v hackerskom útoku

Sonne Finance, decentralizovaný protokol na požičiavanie, čelí vážnym bezpečnostným problémom, ktorý vyústil do straty 20 miliónov dolárov v kryptomenách. Tento incident odhalil zraniteľnosti v implementácii protokolu a otvoril diskusiu o bezpečnosti a dôvere v decentralizované finančné systémy (DeFi). Podľa správ, ktoré sa objavili online, bol Sonne Finance vystavený útoku, pri ktorom útočník využil známu slabosť […]
Menej ako 1 min. min.

Sonne Finance, decentralizovaný protokol na požičiavanie, čelí vážnym bezpečnostným problémom, ktorý vyústil do straty 20 miliónov dolárov v kryptomenách. Tento incident odhalil zraniteľnosti v implementácii protokolu a otvoril diskusiu o bezpečnosti a dôvere v decentralizované finančné systémy (DeFi).

Podľa správ, ktoré sa objavili online, bol Sonne Finance vystavený útoku, pri ktorom útočník využil známu slabosť vo forku verzie 2 platformy Compound. Tento útok umožnil hackerovi odstrániť aktíva vrátane WETH, VELO, soVELO a USDC.e. Sonne Finance reagovala pozastavením všetkých operácií na sieti Optimism a vyhlásila, že je ochotná poskytnúť hackera odmenu za vrátenie ukradnutých prostriedkov, sľubujúc, že v prípade vrátenia finančných prostriedkov nebude incident ďalej vyšetrovať.

Bezpečnostná firma PeckShield identifikovala pohyb 7,8 milióna dolárov na novú adresu, čo naznačuje, že hacker už začal presúvať ukradnuté prostriedky. Tento vývoj situácie poukazuje na potrebu zvýšenej bezpečnosti a transparentnosti v DeFi sektore, kde sú takéto útoky stále častejšie.

Sonne Finance teraz čelí výzve obnoviť dôveru svojich používateľov a zabezpečiť svoje protokoly proti budúcim útokom. Tento incident je pripomienkou, že aj keď DeFi ponúka inovatívne finančné riešenia, bezpečnosť by mala byť vždy na prvom mieste. Komunita musí spolupracovať na vytvorení robustnejších bezpečnostných opatrení a postupov, aby sa zabránilo podobným incidentom v budúcnosti.

V tejto kritickej chvíli je dôležité, aby sa všetci zainteresovaní aktéri – vývojári, bezpečnostní experti a používatelia – spojili a pracovali na posilnení bezpečnostných protokolov a na zvýšení povedomia o rizikách spojených s investovaním do DeFi projektov. Len tak môže DeFi sektor dosiahnuť svoj plný potenciál a stať sa dôveryhodnou alternatívou k tradičným finančným systémom.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Sonne Finance, stratila 20 miliónov v hackerskom útoku je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie